Fejl i DTU Aquas tobisberegninger

En fejl i DTU Aquas beregning kan resultere i en kraftig nedjustering af forventninger til den kvote, som kan komme ud af realtidsmoniteringsfiskeriet
18 mar 2016
En fejl i DTU Aquas beregning kan resultere i en kraftig nedjustering af forventninger til den kvote, som kan komme ud af realtidsmoniteringsfiskeriet i område 1.

Fiskeriets organisationer – Danmarks Fiskeriforening PO, Danmarks Pelagiske PO – samt MID har fredag i uge 11 holdt møde med Miljø- og Fødevareministeriet om det forestående realtidsmoniteringsfiskeri. På mødet oplyste DTU Aqua, at der er fejl i det datagrundlag, som har været brugt til den formel, der skal udløse en endelig kvote (TAC) på baggrund af realtidsmoniteringsfiskeriet. Fejlen indebærer, at den TAC, som kan komme ud af realtidsmoniteringsfiskeriet, vil være stærkt reduceret i forhold til tidligere udmeldinger.

Hidtil har udmeldingen været, at modellen for realtidsmoniteringsfiskeriet i 2016 potentielt kan udløse en TAC på 100.000 tons, hvis fangster af 1-årige tobis er på et niveau svarende til gennemsnittet af samme periode i foregående år og helt op til 275.000 tons, hvis der er meget store fangstrater.

Disse tal er nu reduceret betydeligt med de nye beregninger, lyder meldingen fra DTU Aqua.

Fiskerierhvervet har foreløbigt fastholdt, at realtidsmoniteringsfiskeriet skal gennemføres, men overvejer situationen. Den videre proces vil blive afklaret på et møde mandag i  uge 12.

Flere Nyheder