Ferskvandsfiskeriforening efterlyser et sagligt og videnskabeligt grundlag

[caption id="attachment_8718" align="alignright" width="266"] Ferskvandsfiskeriforeningens leder.[/caption] Optimismen og forventningerne omkring d
22 Feb 2015

[caption id="attachment_8718" align="alignright" width="266"]Ferskvandsfiskeriforeningens leder. Ferskvandsfiskeriforeningens leder.[/caption]

Optimismen og forventningerne omkring det oplæg til en visionsplan for det rekreative fiskeri, som fødevareminister Dan Jørgensen i efteråret lagde frem, var stor hos de fire organisationer på området, Danmarks Sportfiskerforbund, Dansk Amatørfiskeriforening, Danske Fritidsfiskeriforening og Ferskvandsfiskeriforeningen for Danmark, da det kom frem.

Men det glade budskab er falmet og har nu forbavset formand for Ferskvandsfiskeriforeningen Niels Barslund. I sin leder i den seneste udgave af Ferskvandsfiskeribladet efterlyser han det videnskabelige grundlag for planen.

”De efterfølgende oplevelser har gjort at vi ikke kunne undlade at blive noget forbavset, når ministeren i sit eget visionsoplæg, markedsfører initiativer der bryder med den gode danske tradition, nemlig, at man sikrer sig, at der er et sagligt og videnskabeligt grundlag for det man laver”, skriver formanden.

Han undres over, at ministeren ikke har spurgt biologerne i DTU Aqua om fredningen af brakvandsgedder forskellige steder på Sjælland.

”Var han bange for at der ikke er et biologisk grundlag for en sådan fredning? Eller er der tale om stemmefiskeri med gedderne som levende agn?, lyder det.

I sin leder peger han også på talmagien i det rekreative fiskeri. Tallet 4.300 kroner pr. sportsfiskerfanget ørred kaldes et oppustet tal, som alene er med til at give turisterhvervet guldtegn i øjnene. Også forskellen mellem det tal, som fødevareministeriet skriver i deres oplæg, og det tal for antallet af betalte fisketegn harmonerer ikke, og trænger derfor til en seriøs beregning, skriver Niels Barslund.

 

Flere Nyheder