FF Skagen får problemer med lav tobiskvote

FF Skagen frygter for udsigten til en meget lav tobiskvote i 2016. FF Skagen har fabrikker i både Skagen og Hanstholm, og det vil sætte en stopper for
05 mar 2016

FF Skagen frygter for udsigten til en meget lav tobiskvote i 2016. FF Skagen har fabrikker i både Skagen og Hanstholm, og det vil sætte en stopper for en stor del af produktionen i de kommende måender.

- Det betyder, at vi får en fabrik der står stille, og hvor vi ikke kan beskæftige mandskabet. Det er tilmed i en periode, hvor vi normalt har fuld produktion, siger Jens Borup, bestyrelsesformand i FF Skagen.

Han ligger ikke skjul på, at den manglende stabilitet i råvaregrundlaget skaber frustration.

- Det er rent ud sagt frustrerende, at der er manglende forståelse for situationen, og at man fra biologisk side tror, at man har fuld viden, om den måde tobis lever og agerer på, siger Jens Borup.

Han understreger, at det ikke kun er fabrikken, der bliver ramt.

- Det rammer også omsætningen i udkants Danmark. Når skibene ikke sejler, så går der ikke noget i stykker. De skal heller ikke have olie eller proviant. Der er heller ikke nogen fiskere, der investerer i nyt grej med udsigten til så lave en kvote. Så det rammer hele vej rundt, fastslår Jens Borup.

Flere Nyheder