Fin start efter kølhaling

[caption id="attachment_12897" align="aligncenter" width="620"] S 15 Vera Marie[/caption] Fiskeri Tidende fanger trawleren S 15 Vera Marie, mens de
12 sep 2016

[]

Fiskeri Tidende fanger trawleren S 15 Vera Marie, mens den ligger 11 mil nordøst for Skagen og fisker rødspætter.

- Nu har vi kun lige været i gang i små tre uger, efter vi har fået fartøjet kølhalet, og vi ligger og fisker efter rødspætter. Og det går godt, må jeg sige. Der er mange rødspætter derude, og vi får vel 7-8000 pund rødspætter med hjem i dag efter tre træk, så det er ikke til at klage over. Nu er vi jo også godt tilfredse det meste af tiden, fortæller Frank Sørensen, som sammen med makkeren René Hoppe ejer S 15 Vera Marie.

I starten af sæsonen gik de to efter torsk, hvilket også gik godt, men i øjeblikket er det altså rødspætter, det gælder.

- Det er også fordi, vores kvote på rødspætter er langt større end den på torsk. Vi har 240 tons rødspætter, så det er ikke fordi, vi skal passe så meget på med rødspætterne. Og skulle vi fange hele kvoten, så gør det ikke noget, så har vi bare haft et fantastisk fiskeri, siger Frank Sørensen, som er godt tilfreds med priserne på rødspætter i øjeblikket.

- For tre år siden fik vi omkring 6 kroner kiloet for dem. Nu får vi mellem 10 og 12 kroner kiloet, så det er jo bare fint.

Den fangede fisk bliver landet i Skagen, men bliver så kørt videre til auktionen i Hirtshals.

- Vi får altid kørt vores fisk til Hirtshals. Det hænger sammen med, at når vi fisker rødspætter om sommeren, så bliver de renset i land i Hirtshals, siger Frank Sørensen og gør klar til at lægge på igen.

- Men nu har jeg ikke tid til at snakke mere med dig, for vi skal jo også arbejde, og jeg kan se, at vi er ved at være klar med det sidste træk, så jeg er nødt til at smutte. Kan du hygge dig, siger Frank Sørensen som afsluttende hilsen.

Flere Nyheder