Fine priser – men mængderne kunne godt være bedre

[caption id="attachment_11621" align="aligncenter" width="620"] L512 La Porta. Foto: fiskerforum.dk/TMJ[/caption] L 512 La Porta: Skipper Peter Nie
23 nov 2015

[caption id="attachment_11621" align="aligncenter" width="620"]L512 La Porta. Foto: fiskerforum.dk/TMJ L512 La Porta. Foto: fiskerforum.dk/TMJ[/caption]

L 512 La PortaSkipper Peter Nielsen har de seneste fire dage fisket ud fra Spodsbjerg. Det er ikke noget, han er uvant med, men han er kommet derned lidt tidligere i år, end han plejer, fortæller han til Fiskeri Tidende.

- Lige nu er jeg ude og leje fisken, så jeg skal selvfølgelig have så meget ud af det som muligt. Derfor er jeg sejlet ud af Øresund og herned, hvor torsken er større. Hvis jeg lejer torsk og kun fanger 4’er størrelser i Øresund, er det ikke nogen god forretning. Men hernede er det nogle fine størrelser – og nogle fine priser. Dog kunne mængderne godt være lidt bedre. Jeg hiver vel mellem 80 og 90 garn om dagen, og fisken lander jeg i Spodsbjerg, og så bliver den kørt til Hvide Sande.  siger Peter Nielsen til Fiskeri Tidende.

Ud over torsk fanger Peter Nielsen også rødspætter, tunger og pighvar.

- Jeg ligger i Spodsbjerg sammen med fire, fem andre fartøjer. Efter planen bliver jeg hernede til omkring nytår. Det ville selvfølgelig være godt at få nytårstorsken med også. Efter nytår har jeg så nogle forskellige valgmuligheder. Jeg kan enten tage til Sjællands Odde og fiske efter søer, eller jeg kan tage til Nordsøen og fiske efter Torsk. Jeg bor i Sjællands Odde nu, men jeg har boet flere år i Thyborøn, så det betragter jeg faktisk som mit andet hjem, siger Peter Nielsen.

Peter Nielsen er alene om bord på L 512 La-Porta. Og det har han det fint med.

- Jeg har vel fisket alene de seneste 10-11 år, og det er dejligt. Jeg bestemmer selv, og der er ikke nogen at blive uvenner med. Og der er ikke nogen, jeg skal dele fortjenesten med. Selvfølgelig har det været op og ned, men jeg synes det går. Hvis man vil og har lysten, kan man godt tjene en årsløn, men man kommer ikke sovende til det, siger Peter Nielsen.

Flere Nyheder