Fine torsk – men kvoten er snart opbrugt

SG 120 FRU NIELSEN: Skipper Klaus Filip Nielsen med besætning ligger lidt nord for Spodsbjerg i Langelandsbælt, da Fiskeri Tidende fanger ham over tel
21 Jun 2015

SG 120 FRU NIELSEN: Skipper Klaus Filip Nielsen med besætning ligger lidt nord for Spodsbjerg i Langelandsbælt, da Fiskeri Tidende fanger ham over telefonen til en snak om, hvordan det går med fiskeriet her i midten af juni.

- Vi ligger og fanger torsk i den vestlige Østersø, og det er nogle fine størrelser – mellem 5 og 7 kilo. Vi hiver vel mellem 400 og 1000 kilo op om dagen, men vi er jo ved at have fisket vores kvote. Når vi lejer torskekvote, så kan det næsten ikke betale sig at fiske for os. Hvis vi får 20 kroner kiloet, så ryger der 25 procent til auktionen og 25 procent for leje af fisken – så er der kun 10 kroner tilbage til os. Det er lidt ærgerligt, at de har skåret så kraftigt i kvoten, for der er masser af torsk. Det er mange år siden, vi har set dem i de gode størrelser. Men vi må jo spørge de kloge hoveder, hvor de mange gode torsk kommer fra, når de nu siger, at kvoten skal skæres hvert år, fortæller skipper Klaus Filip Nielsen til Fiskeri Tidende.

Klaus Filip Nielsen med de to besætningsmedlemmer er lige vendt retur til Langeland efter et par måneder i Nordsøen.

- Vi har ligget de sidste par måneder og fisket rødspætter og pighvar i Nordsøen, hvor vi lå i havn i Hvide Sande. Og det var også her, vi landede fisken. Det har da givet lidt penge samtidig med, at vi kunne spare lidt på torskekvoten. Men det var noget møgvejr – næsten lige fra vi kom derop til vi tog hjem igen, stod vinden i nordvest. Nogle dage før vi tog hjem, kom der melding om, at vinden ville slå om i øst, så vi blev nogle dage ekstra, men det blev desværre ikke meget bedre. Så kunne vi lige så godt tage hjem igen, siger Klaus Filip Nielsen.

Flere Nyheder