Fine torsk og gode priser

Det er ikke mange dage, fartøjet S 15 Vera Marie har fisket i år. Men året er begyndt over al forventning – og det går nærmest for stærkt, hvis man sp
18 mar 2016

S 15 Skagen december 2015Det er ikke mange dage, fartøjet S 15 Vera Marie har fisket i år. Men året er begyndt over al forventning – og det går nærmest for stærkt, hvis man spørger skipper René Hoppe.

- Vi ligger nordøst om Skagen og fanger torsk. Vi begyndte at fiske i tirsdags, og på de tre dage har vi fanget i omegnen af 7.500 kilo torsk. Det er nogle fine størrelser – næsten udelukkende 1’er, 2’er og 3’er torsk – og priserne har da også rettet sig lidt, så vi nu får omkring 20 kroner kiloet. Når posen kommer op, og den er fyldt med fine torsk, så glæder det mig selvfølgelig som fisker, men hurtigt kommer jeg til at tænke på vores kvote, som gerne skal holde hele året. Med den fart vi har på i øjeblikket, så vil vores torskekvote kun holde 2-3 uger. Og det er også ærgerligt at fange 10 tons torsk den ene uge og så konstatere, at prisen stiger med 10 kroner ugen efter. Så det er hele tiden en balancegang, hvor meget vi skal fiske. Ja nogle gange er vi fiskere vist ret svære at gøre tilfredse. Det er lidt lige som landmændene, fortæller skipper René Hoppe til Fiskeri Tidende.

Da Fiskeri Tidende fanger skipper, har de været på havet siden den tidlige morgenstund.

- Vi sejlede ud omkring kl. 6 i morges. Og når vi kan fylde 90 kasser med gode torsk på et træk, så passer det med, at vi er inde omkring middag allerede. Så det er nogle korte dage. Men det er vel også fint, siger René Hoppe.

Den fangede torsk bliver landet i Skagen og bliver så kørt til auktionen i Hirtshals.

- Vi får altid kørt vores fisk til Hirtshals. Det hænger sammen med, at vi fisker rødspætter om sommeren, som bliver renset i land i Hirtshals. Jeg synes også, at vi får en bedre pris i Hirtshals, siger René Hoppe.

Flere Nyheder