Fire havne har øget antallet af kystfiskerfartøjer

I 2015 var der 159 danske fiskefartøjer, der var med i Kystfiskerordningen, og det er en mindre tilbagegang i forhold til året forinden. De 159 fartøj
08 mar 2016

I 2015 var der 159 danske fiskefartøjer, der var med i Kystfiskerordningen, og det er en mindre tilbagegang i forhold til året forinden. De 159 fartøjer i ordningen er samtidig det laveste antal, der nogensinde er registreret i ordningen, fremgår det af tal fra NaturErhvervstyrelsen, som Fiskeri Tidende har fået udleveret.

Alligevel er der nogle havnekendingsbogstaver, hvor der er tale om fremgang. Således var der i Hirtshals 21 fartøjer tilmeldt i 2015 mod 19 i 2014. Tilsvarende er der i Hanstholm tale om en fremgang på to fartøjer fra 14 til 16, mens der også i område KR og T er der en lille fremgang. Kun to steder, RU og L, er der tale om status quo, mens alle de andre havne kan melde om tilbagegang.

Læs også: 

Bornholm er med kendingsbogstav R fortsat nummer ét, når det handler om flest fartøjer. Andenpladsen har hidtil tilhørt fiskerne med SG på snuden, men andenpladsen er nu overladt til HG-fartøjer med 21 i alt. Tredjepladsen deles nu mellem SG og HM-fartøjer.

 

Flere Nyheder