Fisk, fisk, fisk - og mere fisk

[caption id="attachment_16187" align="alignright" width="133"] DFPO var til stede på Fiskefestivallen i 2016 - og det vil de også være i år.[/caption]
30 jul 2017

[]

Hirtshals slår torsdag i den kommende uge dørene op for endnu en udgave af byens traditionelle Fiskefestival. Igen i 2017 bliver det med masser af aktiviteter og - ikke mindst - muligheden for en række fantastiske smagsoplevelser i de tre dage, som festivallen varer.

Torsdag byder Nordsøen Oceanarium indenfor i teltet på Den Grønne Plads. Her får børn og voksne mulighed for, at komme helt tæt på fisken som en helt unik spise. Her kan de under kyndig vejledning få udfordret deres smagsløg og få deres helt egen opskrift på det bedste aftensmåltid. Dette krydret med en sejltur med museumsskibet Johs. Hejlesen og måske et besøg på Hirtshals Museum eller Hirtshals Fyr.

Fredagens Fisketorv åbnes traditionen tro af Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt. Fisketorvet tiltrækker folk fra hele sommerlandet, der kommer og smager på stegte sild med bløde løg og selvfølgelig Årets Sild 2017.  Det største trækplaster er selve fisketorvet, hvor du kan gøre en god handel og købe masser af frisk fisk med hjem fra Hirtshals.

Lørdag er omdrejningspunktet de 15.000 smagsprøver, der sælges og udleveres fra boder i handelsgaderne i Hirtshals by og på havnen og dette kan nydes med en liflig øl og til muntre Jazz-toner. Lørdag er der kåring af Årets Bjesk 2018, hvor lokale bjesk entusiaster og kendte restauratører Rasmus bo Bojesen fra Tårnet og vores lokale kok og mangeårig vinder af Årets Sild, Ejvind Kjeldsen Jensen fra Restaurant Lilleheden deltager.

 

Flere Nyheder