Fisk har større værdi end olie i Norge

Hvis man piller den statsejede oliegigant Statoil ud af regnestykket, så er de ti største fiskeproduktionsselskaber i Norge nu større end de tilsvaren
27 nov 2015

Hvis man piller den statsejede oliegigant Statoil ud af regnestykket, så er de ti største fiskeproduktionsselskaber i Norge nu større end de tilsvarende ti største olieselskaber i Norge, når man måler på deres respektive aktieværdier. Det skriver Fødevarewatch.dk.

Da børsen lukkede tidligere på havde de ti største ”sjømat-selskaber en samlet værdi på 117 milliarder norske kroner. De ti største selskaber inden for olie i Norge havde til sammenligning en værdi på blot 109 milliarder norske kroner.

Ifølge Fødevarewatch er det især tre selskaber i fiskeproduktionen, der trækker udviklingen – Marine Harvest, Bakkafrost og Salmar – inden for fiskeproduktionen. Udviklingen skyldes et mix af fortsat fremgang i eksporten af fiskeprodukter og et meget presset oliemarked.

Til sammenligning var værdien olieselskaberne så sent som i 2013 på omkring 280 milliarder norske kroner, mens de ti største inden for fiskeproduktion havde en værdi på 50 milliarder norske kroner.

Flere Nyheder