Fiske-arrangementer: Lad din weekend gå i fisk

Fiskedag eller fiskefestival?  Kært barn har mange navne, men de slår alle et slag for lækre danskfangede fisk i den kommende weekend. Fiskeriforening
af Line Dalgaard Jensen
02 aug 2018

Fiskedag eller fiskefestival?  Kært barn har mange navne, men de slår alle et slag for lækre danskfangede fisk i den kommende weekend. Fiskeriforeninger og fiskere står klar på havnen i både Læsø, Thyborøn og Hirtshals, hvor fiskearrangementer ruller af stablen.

Hirtshals Fiskefestival 2.-4. august
Hirtshals tyvstarter og begynder allerede deres festligheder torsdag. De fortsætter frem til lørdag med masser af fisk på havnen. Her vil der være kokkekonkurrence, fiskeauktion, havnerundfart, og så skal årets bjesk selvfølgelig kåres.

Også Danmarks Radio kigger forbi festivalen og sender live fra Hirtshals fra kl. 20 til 21 fredag aften på DR1. Det er sommerprogrammet ”Bare det ikke regner”, som blandt andet hylder alle de frivillige, der bruger fritiden på at arrangere underholdning på markeder og festivaler landet over. TV-værterne er Christian Degn og Lindy Aldahl fra "Rigtige Mænd"

Find programmet for Hirtshals Fiskefestival her.

 

Fiskedag i Thyborøn d. 4. august 
Thyborøn er vært ved en dag fyldt med hav, fisk, kultur og underholdning.

Til fiskedag i Thyborøn vil der både være fiskeauktion, Tørfisk-koncert og masser af aktiviteter for børn -  de kan fange krabber, kælke på isbanen eller lege i det store hoppeland.

Årets satsning er en udstilling med isskulpturer. Mød kunstneren og se hendes værker.

Find programmet for Fiskedag i Thyborøn her.

 

Læsø Jomfruhummerfestival d. 4 august
På Læsø er det selvfølgelig jomfruhummeren, der indtager scenen til den lokale madfestival.
I fokus er den årlige kokkekonkurrence om "Den Gyldne Jomfruhummerklo" med fem skarpe kokkedeltagere, der hver især giver deres bud på en ret med jomfruhummer som hovedingrediens.

På festivalpladsen vil der bl.a. være: Badehotel Strandgaarden, Hotel Lærkely, Læsø Spisehus, Hummerens Hus ved The Balcony, Læsø Tang, Læsø Is, Østerby Service Center og Festivalens Tapasbod, Hum-Dogs Bod, Hummerbod, Veksel-, Øl-, Vin- og Kaffeboder.

Find programmet for Læsø Jomfruhummerfestival her.

 

Andre arrangementer
I løbet af sommeren har der i Strandby været "Sjov på Strandby Havn" ligesom der i juni var Strandby Fiskefestival. Find mere om den her: Strandby Fiskefestival hyldede rødspætter, jomfruhummer og andet godt fra havet.

I Thorsminde har der været Fiskens Dag. Læs om den her:  Fiskens Dag – en stor succes i Thorsminde.

I august og september er der Food Festival i Aarhus og Fiskens dag i København.

Flere Nyheder