Fiskebranchen i Norge går gylden fremtid i møde

[caption id="attachment_10410" align="aligncenter" width="746"] Fremgangen for den norske fiskeeksport vil ingen ende tage[/caption] Nordmændene tj
19 aug 2016

[]

Nordmændene tjener ind på gyngerne, hvad de har mistet på karrusellen. Norges guldæg – olien – har mistet en stor del af sin glans de seneste år, som følge af at olieprisen er styrtdykket. Sagt rent ud går det elendigt i den norske oliebranche. Men nordmændene kan ånde lettet op. De har et andet guldæg. Indtægterne fra fiskeeksporten har i lang tid kun kendt en retning, og det er opad med den en rekord efter den anden. Den udvikling ser endda ud til at fortsætte med øget styrke. I hvert fald hvis man skal tro på forudsigelserne om Norges fiske- og akvakultursektors fremtidsudsigter.

- Norsk fisk har et enormt potentiale. Vi når 100 mia. norske kr. (ca. 80 mia. danske kroner. Red.) i eksportværdi for norsk fisk i 2020. Priserne på torsk går op og lakseindustrien vil producere mere. Jeg tror, at der bliver en ny eksportrekord til næste år, siger en kender af sektoren Jan Trollvik til den norske avis Dagens Næringsliv. I avisen bakkes hans forudsigelse op af andre økonomiske eksperter. Der er sat eksportrekorder hvert år i det sidste årti, med en gennemsnitlig stigning på eksportværdien på 10 pct. om året. Sidste år lød eksportværdien på 74,5 mia. norske kr. Også i år ser det ud til, at rekorden står for fald. Indtil videre har Norge i år eksporteret fisk for 50 mia. norske. Det er ni mia. kr. mere end i samme periode sidste år.

Flere Nyheder