Fiskedag har vokseværk

[caption id="attachment_14046" align="aligncenter" width="884"] Fiskedagen trækker hvert år 10.000 gæster til fiskerbyen på vestkysten. I år er Fisked
02 aug 2016

[caption id="attachment_14046" align="aligncenter" width="884"]Fiskedag Thyborøn Fiskedagen trækker hvert år 10.000 gæster til fiskerbyen på vestkysten. I år er Fiskedagen udvidet til tre dage[/caption]

Den traditionsrige fiskedag i Thyborøn er lidt af et tilløbsstykke, og er helt givet områdets største event. Op mod 10.000 gæster trækker Fiskedagen til fiskerbyen Thyborøn hvert år. I år bliver det ikke kun en fiskedag, for i år har fiskedagen fået vokseværk. Fiskedagen er udvidet til en tre-dages byfest med et væld af aktiviteter på programmet.
- Der er selvfølgelig stadig fuldt fokus på de friske fisk – i alle afskygninger – men dagene byder på meget mere for hele familien. Det er helt fantastisk at opleve, hvad vi kan, når vi står sammen. At udvide fiskedagen, som er et seriøst og stort trækplaster på vestkysten, med hele to dage, som bliver fyldt med sjove og spændende begivenheder og aktiviteter, er noget af en bedrift. Jeg er sikker på, at det nok skal tiltrække endnu flere mennesker til Thyborøn, siger event- og handelschef Michael Vendelbo til Lemvig Folkeblad. I år begynder Fiskedags-programmet allerede torsdag den 4. august, hvor der bliver budt til ægte beachparty med lækker grillmad, kulørte drinks og musik. Dagen byder også på beach-håndbold med nogle af de gamle håndboldstjerner fra Lemvig-Thyborøn Håndbold i kamp mod andre håndboldkendisser. Fredag den 5.august er der fokus på vandaktiviteter, hvor programmet bl.a. indeholder RIB-boats og formidlingsbåd fra Jyllandsakvariet, stand up paddle og besøg af dykkerskolen, hvor alle er velkomne til et prøvedyk med iltflaske og meget andet. Om aftenen er der mulighed for at få gang i dansebenene. Her arrangerer turistforeningen en stor paella-fest i teltet på havnen med dansevenlig livemusik.

Fiskedagen
Lørdag den 6. august er der så selve Fiskedagen, som vi kender den fra tidligere år.
- Her kan man blandt andet opleve sjove fiskeauktioner, prøve sejlture fra havnen og gøre fordelagtige indkøb af friske fisk, der med lokal hjælp bliver gjort klar til aftensbordet, siger Michael Vendelbo, der også roser den lokale opbakning.
- Generelt er den lokale hjælp uvurderlig for at få sådan et stort arrangement op og stå. Alle bidrager med de ressourcer, de har - både idrætsforeninger, fiskere med deres kuttere, auktionen, fiskeriskolen, butikker, restauranter, kommunen og mange mange flere.

Flere Nyheder