Fiskeforretning med - kreativt - vokseværk

Adamsen’s Fiskeforretning vokser derud af. Først med ombygning i Gilleleje, så der nu også er indendørssideplaser. Det gav et skub til økonomien, s
af Line Dalgaard Jensen
21 aug 2018

Adamsen’s Fiskeforretning vokser derud af. Først med ombygning i Gilleleje, så der nu også er indendørssideplaser.

Det gav et skub til økonomien, så fiskeforretning kunne åbne forretning i Odense og nu er endnu en butik på vej i København.

- Vi kan jo se, at vores indtægt er vokset, efter vi har bygget om. Før havde vi kun udendørssiddepladser, men nu har vi fået lavet indendørs siddepladser. Det vil sige, vi har gæster hele året – også når vejret er dårligt, og så betyder det, at vi kan forlænge vores sæson og holde åbent hele vinteren i vores café, fortæller Dan Adamsen, der ejer Adamsen’s fisk.

Banken var for hård
At få finansieret udvidelsen var dog ikke lige let og krævede, at ejeren gik nye og kreative veje.

Trods en sund virksomhed, kunne banken ikke give et tilbud med en tilfredsstilende rente. Dan Adamsen mødte modvilje og gik en anden vej: Crowdlending. Det vil sige, at flere private långivere låner mindre beløb til virksomheden, og tilsammen financierer et større lån. Det skete gennem Flex Funding.

- Det, der tiltrak mig ved Flex Funding, var, at man er herre over sine egne lån. Det her er en frihed for virksomheden, som betyder, at man har ro i sjælen og kan koncentrere sig om sin forretning og om at sælge sine produkter, i stedet for at skulle bruge en masse tid på at gøre banken tilfreds med dokumentation hele tiden, siger Dan Adamsen.

Innovativ forretning
Dan Adamsen kontaktede selv Flex Funding og har fundet finansiering gennem ordningen tre gange. Det skrammer ikke ejeren at prøve den nye metode.

Tværtimod har Adamsen’s Fisk altid gået innovative veje i sine 50 år. I 1965 kørte Adamsen’s Fisk som en fiskebil med klokke, så Gillelejes beboere kunne høre, når fiskehandleren var i nabolaget. Siden er bilen blevet til butik og café.

 

Flere Nyheder