Fiskehus må stoppe med levering af fisk

PostNord har opsagt deres distributionsaftale med en række erhvervskunder, der sælger fødevarer via nettet til kunder i hele landet. Det går hårdt ud
27 maj 2017

PostNord har opsagt deres distributionsaftale med en række erhvervskunder, der sælger fødevarer via nettet til kunder i hele landet. Det går hårdt ud over nethandlen med fødevarer, da der reelt ikke er andre alternativer til en landsdækkende levering.

Fiskehuset Thisted er én af de erhvervskunder, der har fået opsagt distributionsaftalen med PostNord, og det er et hårdt slag for virksomheden.

- Vi har leveret frisk dansk fisk til hele landet, men det kan ikke lade sig gøre fremover, når PostNord nu har opsagt aftalen med os. Det vil da betyde noget for vores forretning, at vi nu ikke kan sælge fødevarer gennem vores netbutik mere. Desværre kan vi ikke finde en alternativ distributør – GLS kan ikke, da de ikke kan love dag-til-dag levering, fortæller Lisbeth Toft Jensen, som ejer Fiskehuset Thisted sammen med sin mand, Per Toft Jensen.

Uopsigelig

Lisbeth undrer sig over, at PostNord har opsagt distributionsaftalen med så kort varsel, da de ellers ved aftalens indgåelse blev lovet, at den var uopsigelig i fire år.

- Vi fik også at vide, at de aldrig havde opsagt en aftale med en kunde, hvis ellers kunden levede op til kontrakten og betalte til tiden. Og det har vi gjort, men alligevel har de opsagt kontrakten med tre måneders varsel, siger Lisbeth Toft Jensen.

Hun er ked af, at meget af det arbejde, de har lagt i at få netbutikken op at køre, nu ser ud til at være spildt.

- Sidste år investerede vi i en ny webshop, og det kommer højst sandsynligt også til at koste en arbejdsplads her, hvilket selvfølgelig er ærgerligt. For med vores placering her i Thisted, har det været afgørende for en velfungerende webshop, at vi har kunnet levere til hele landet – inklusiv Bornholm, siger Lisbeth Toft Jensen, som også føler med kunderne.

- Det går ud over mangfoldigheden. Vi sælger frisk fisk fra auktionen i Hanstholm, og der er jo mange mellemstore byer i landet, der ikke har en fiskebutik mere. De mennesker har så ikke samme mulighed for at få friskfanget dansk fisk på spisebordet mere, siger Lisbeth Toft Jensen.

Afventer situationen

Fiskehuset Thisted har ikke helt opgivet håbet om, at der kan komme en distributør, der ønsker at levere fødevarer til hele landet. Men der skal nok gå lidt tid, før det kan komme på tale.

- Lige nu afventer vi situationen. Men når vi kommer til nytår, hvor PostNord har opsagt alle deres aftaler, kan vi jo håbe på, at der kommer en distributør, der vil levere fødevarer på dag-til-dag basis, for vi har lagt meget arbejde i at få det hele op at stå, siger Lisbeth Toft Jensen, som kan glæde sig over, at nethandel ikke er deres eneste indtægtskilde.

- Vi har heldigvis andre ben at stå på. Vi har jo selve fiskebutikken, og så har vi også restauranten. Men vi håber da selvfølgelig på, at der kan komme en løsning på leveringsproblemet, så vi igen kan levere friske danske fisk til hele landet, siger Lisbeth Toft Jensen.

Flere Nyheder