Fiskeindustrien kan søge EU-midler

Den danske fiskeindustri bliver nu stillet 20 millioner kroner i udsigt. Det sker i form af støttemidler, som virksomheder i den danske fiskeindustri
17 sep 2015

Den danske fiskeindustri bliver nu stillet 20 millioner kroner i udsigt. Det sker i form af støttemidler, som virksomheder i den danske fiskeindustri kan søge via Den Europæiske Hav- og Fiskeri Fond. Ifølge NaturErhvervstyrelsen er støtteordningen åben for ansøgninger fra den 17. september og frem til den 2. januar 2016.

Ifølge en pressemeddelelse på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside kan fiskeindustrien søge om støtte til ”til innovative løsninger, der skaber vækst og forbedrer virksomhedernes konkurrencesituation”, ligesom ordningen også vil kunne bruges som hjælp til ”at gennemføre EU’s discardforbud ved at støtte projekter, der udvikler forarbejdningen af de fisk, som fiskerne lander, men ikke må sælge som spisefisk”.

- Konkurrencen inden for fiskeforarbejdning er stor, især fra lande med lave produktionsomkostninger. Så hvis vi skal kunne fastholde arbejdspladser i Danmark, er det vigtigt med innovation og smarte løsninger, der kan give virksomhederne en konkurrencefordel, siger kontroldirektør i NaturErhvervstyrelsen Anders Munk Jensen.

Flere Nyheder