Fiskekutteren L232 får initiativpris af Thyborøn Havn

[caption id="attachment_12041" align="aligncenter" width="709"] L232 Tove Kynde får årets initiativpris af Thyborøn Havn, da det er et godt forbillede
14 dec 2015

[caption id="attachment_12041" align="aligncenter" width="709"]L232 Tove Kynde får årets initiativpris af Thyborøn Havn, da det er et godt forbillede for andre unge, der vil etablere sig. Foto: René Dandanell. L232 Tove Kynde får årets initiativpris af Thyborøn Havn, da det er et godt forbillede for andre unge, der vil etablere sig. Foto: René Dandanell.[/caption]

Årets prismodtager af Thyborøn Havns initiativpris 2015 er kutteren L232 Tove Kynde, der ejes af fiskeskipperne Martin Kynde og fiskeskipper Tamme Bolt.

Motivationen for, at netop kutteren L232 skal modtage prisen er, at ”initiativet til som ung fisker at etablere sig med eget fartøj og som etableret fisker at investere i at hjælpe en ny generation af fiskere i gang.”

Martin Kynde betegnes som et forbillede for andre unge fiskere. Han var med i DR-tv´s udsendelse ”de unge fiskere”, og han har vist sig som en dygtig ung fisker. I indstillingen nævnes også, at Martin Kynde med sin etablering viser, at det er muligt at etablere sig i dansk fiskeri også som ung fisker, og at gøre det på eget fartøj.

Martin Kynde har fået hjælp fra en etableret fisker fra Thyborøn, Tamme Bolt, der har vist vilje til at hjælpe den næste generation af fiskere i gang. Hjælpen er sket ikke kun i form af at uddanne og hyre en mand, men simpelthen ved at hjælpe en ung fisker i gang på eget fartøj.

Det er Thyborøn Havn, der uddeler prisen. I komiteen sidder fiskeriforeningskonsulent Bent Bro, havnekaptajn Theis Christensen og havnedirektør Jesper Holt Jensen samt Michael Madsen, der repræsenterer erhvervslivet i Thyborøn.

Ifølge havnedirektør Jesper Holt Jensen har der været flere kandidater til årets pris, men der var ikke tvivl om, at fiskefartøjet L 232 Tove Kynde skulle modtage prisen.

- På Thyborøn Havn er vi altid glade, når der kommer nye fartøjer til med L-nummer. Når det så oven i købet er et så prisværdigt initiativ, som L232 Tove Kynde er udtryk for, så er jeg ekstra glad for, at vi i et år med mange mulige prismodtagere, har valgt netop Martin Kyndes og Tamme Bolts gode eksempel til prisen

Sidst prisen gik til en prismodtager, der etablerede sig som selvstændig fisker i en ung alder, var i 2003, hvor prisen gik til Michael Bork og fartøjet L66 Maria Bork.

 

Flere Nyheder