Fiskens Dag – ikke kun på Rådhuspladsen

[caption id="attachment_18476" align="alignright" width="301"] Fiskens Dag på Rådhuspladsen[/caption] Mens fiskerne fra Skagen, Thorsminde og Hanst
af Line Dalgaard Jensen
12 sep 2018

[]

d. 15. september med smagsprøver, Tørfisk og masser af fiskeaktiviteter, så går den også i fisk andre steder i landet.
Både Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg og Nordsøen Oceanarium i Hirtshals byder på en lørdag i fiskens tegn, mens fiskehandleren ”Klostergydens Fisk” i Sæby inviterer til fiskeauktion, smagsprøver og aktiviteter for hele familien.

Fisk er sundt
På Nordsøen Oceanarium vil de gerne vække nysgerrigheden og lysten til at spise endnu mere fisk. Det gør de med smagsprøver, gættekonkurrencer og sjove fakta om fisk som mad.
De tager udgangspunkt i ”Projekt FiSK” – et forsknings- og formidlingsprojekt, hvor man undersøger, hvordan fisk påvirker børns sundhed og koncentrationsevne.

Et strejf af kultur
Og de utraditionelle fiskeoplevelser er også i fokus hos Fiskeri- og Søfartsmusset. De inviterer ud til et lille komfur ved Esehytte på Friland, hvor gæsterne kan smage på fiskesuppe og kulturhistorie. Her vil der være en primitiv madworkshop samt fortællinger om både bakskuld og fyldte fiskehoveder.

Flere Nyheder