Fiskeopdrætsgigant erklærer fiskefoder fri for hvalkød

[caption id="attachment_7001" align="aligncenter" width="800"] Fiskeopdrætsgiganten Bakkafrost dementerer alle rygter, om at de benytter hva
17 aug 2016

[caption id="attachment_7001" align="aligncenter" width="800"]Finhval 2014 Fiskeopdrætsgiganten Bakkafrost dementerer alle rygter, om at de benytter hvalkød i deres fiskefoder[/caption]

Færøske Bakkafrost, som er en af de største fiskeopdrætsvirksomheder i verden, tager nu til genmæle overfor de rygter der har svirret, om at virksomheden fodrer deres opdrætslaks med foder, der indeholder hvalkød. I en erklæring, som kan findes på virksomhedens hjemmeside, afviser Bakkafrost, at der er hval i det foder, som selskabet bruger i produktionen. Lige så sikkert som der i flere hundrede år har været fangst af grindehvaler i de færøske fjorde, er det i nyere tid lige så sikkert, at når fangsten går i gang, så  hagler det med kritik ned over færingerne fra alle verdenshjørner for hvaldrabene. Den kritik har også ramt Bakkafrost, idet flere NGO’er som Sea Shepard har opfordret til boykot af Bakkafrost. Derfor har den færøske milliardvirksomhed fundet det nødvendigt at dementere alle rygter, om at der er hvalkød i det foder, som de benytter i dens lakseproduktion.

- Bakkafrost erklærer hermed, at ingen af vores fiskeopdrætaktiviteter er forbundet med hvalfangst. Ingen både eller andre aktiver, vi ejer, bruges i hvalfangstaktiviteter og vores medarbejdere er ikke tilladt at deltage i hvalfangstaktiviteter i deres arbejdstid, skriver selskabet og fortsætter:

- Bakkafrost erklærer hermed, at der ikke bruges hvalkød i vores foder.

Færøerne er dog ikke det eneste nordiske land der fortsat fanger hvaler. Island og Norge er også fortsat på listen over hvalfangede nationer.

 

 

Flere Nyheder