Fisker efter tobis i område 3

[caption id="attachment_13720" align="aligncenter" width="620"] H 10 Hanne[/caption] Trawleren H10 Hanne ligger stik nord for Hanstholm, da Fiskeri
04 jun 2016

[]

Trawleren H10 Hanne ligger stik nord for Hanstholm, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Jens Petersen for at høre, hvordan det går med fiskeriet, og hvad de fisker efter i øjeblikket.

- Vi fisker efter tobis i område 3 i øjeblikket, og det går da sådan nogenlunde. Vi må fange 100 tons om ugen, og det når vi slet ikke med vores fartøj. Vi sejler jo ud og hjem igen på samme dag, fortæller skipper Jens Petersen og glæder sig over, at priserne er gode i øjeblikket.

- Det er nogle rimelige priser på tobis lige nu. Den ligger og svinger mellem 1,98 kroner kiloet og 2,05 kroner kiloet. Det er jo nok fordi, de mangler mængderne, men det er jo dejligt for os, som fisker, og vi 3 om bord kan da holde en ugeløn med det fiskeri. I går havde vi for eksempel 14 tons tobis med ind, siger han.

Jens Petersen er glad for at være i industrifiskeriet i øjeblikket. Det samme er de to besætningsmedlemmer.

- Det er da noget lettere at fiske industri. Det er jo trawlet, der gør arbejdet, og det nyder de to, jeg har med ude da også. Og når vi ligger her og fisker, så sejler vi ind til Hanstholm hver aften og losser vores fisk, så det kan da næsten ikke blive lettere for os, siger Jens Petersen.

Når tobis sæsonen går på hæld, står den på afslapning, inden fiskeriet fortsætter igen.

- Når de lukker for tobis, så skal jeg på sommerferie hjemme i Gillleje. Derefter skal vi fiske sild til konsum. Jeg ved godt, det er sæson for matjessild lige nu, men der er vi altså for små til at være med. Det kræver noget mere mængde, end vi har plads til om bord på H10 Hanne. Men vi plejer også at fiske sådan, at vi går efter tobis i sæsonen, og bagefter efter sild til konsum, siger Jens Petersen.

Flere Nyheder