Fisker hesterejer i periode der normalt ikke fiskes i

[caption id="attachment_8737" align="aligncenter" width="620"] RI 562 Ditte fisker efter hesterejer. Arkivfoto: René Dandanell.[/caption] Det er no
21 Feb 2015

[caption id="attachment_8737" align="aligncenter" width="620"]RI 562 Ditte fisker efter hesterejer. Arkivfoto: René Dandanell. RI 562 Ditte fisker efter hesterejer. Arkivfoto: René Dandanell.[/caption]

Det er normalt ikke en periode, hvor der fiskes efter hesterejer, fortæller skipper Lars Juul Larsen fra RI 562 Ditte. Normalt ligger fiskeriet stille i februar og marts måned, men i år er det anderledes. For perioder med godt vejr og lave vindstyrker kan godt give fiskeri til en dagløn.

Det er vinden, der er afgørende for fiskeriet. Kommer vindstyrken over 13 sekundmeter så har hesterejerne ikke lyst til at være oven vande men graver sig ned i stedet, og så kan de ikke fanges. Derfor blive fiskeriet i øjeblikket mest enkelt dage.

- Kan vi tjene lidt penge på det, så gør vi det. Og hvis der ikke er noget, så holder vi fri, siger Lars Juul Larsen.

Derfor sejler de ind i mellem afsted for at prøve om der er hesterejer, der i øjeblikket kan sælges til 23 kroner kiloet. Den pris er god, men den ventes dog at falde, når hollændere og tysker igen kommer på havet for alvor.

Lars Juul Larsen har i øvrigt skiftet nummeret på skibet ud. Før stod der E for havn, men nu står der RI. Det skyldes, at Lars Juul Larsen har fået finansering fra Fiskernes Fremtid i Hvide Sande, og derfor måtte der RI-nummer på fartøjet.

- Men det har ingen betydning. Vi lander stadig i Esbjerg og i Hvide Sande, når vi er tættest på der, siger skipper Lars Juul Larsen, der i den forløbne uge var tv-aktuel i serien "De unge fiskere". Med ombord på RI 562 Ditte var nemlig den unge lærling, Simon, der var afsted på sin første tur. På tv var han synlig nervøs for sin start som fisker, men alt gik godt - næsten, lyder det fra skipperen.

- Det gik nogenlunde for Simon, siger Lars Juul Larsen.

At det kun gik godt "næsten" skyldes, at få dage efter kameramanden var afmønstret rev den unge lærling sin skulder af led, og han var efterfølgende sygemeldt i tre måneder. Derfor er den unge fiskers fremtid nogen usikker, For en svag skulder vil alt andet lige give problemer over tid, når der skal løftes og hives.

 

Flere Nyheder