Fisker kan fortsat kalde sig gazelle

[caption id="attachment_14794" align="alignright" width="378"] Muslingefisker Benny Andersen[/caption] Muslingfisker Benny Andersen har to muslinge
05 nov 2016

[caption id="attachment_14794" align="alignright" width="378"]benny-3 Muslingefisker Benny Andersen[/caption]

Muslingfisker Benny Andersen har to muslingelicenser og to østerslicenser til fiskeri i Limfjorden med sit fartøj L 253 Laura, og licenserne har han udnyttet godt. Omsætningen er accelereret så hurtigt, at hans virksomhed for andet år i træk et blevet udnævnt til at være på den prestigefyldte liste over Børsens gazellevirksomheder.

- Det er dejligt med et skulderklap og sjovt at prøve. Ikke mindst fordi det nu er to år i træk. Det er der ikke så mange som prøver, siger Benny Andersen.

Udtrykket gazellevirksomhed udspringer af den årlige undersøgelse, som er blevet udarbejdet hvert år af Dagbladet Børsen siden 1995. En gazellevirksomhed er en betegnelse for en hurtigt voksende virksomhed som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode. Formålet med undersøgelsen er at identificere de hurtigst voksende virksomheder i Danmark, målt på omsætning, og en af de virksomheder er Laura L 253 ApS.

- De seneste to år er vores omsætning steget med 35 procent. Det er nu ikke fordi, jeg synes, at vi har gjort så meget. Vi har fisket godt, der har været en god kvalitet og priserne er steget, desuden har hjertemuslingerne hjulpet os meget, fastslår en beskeden Benny Andersen.

Monopol brudt
Han nævner dog en ting, som for alvor har sat skub i omsætningen. Der er de senere år kommet en ny aftager af muslingerne på banen efter at Vilsund Blue i en årrække var eneste spiller.

- Monopol er sjældent godt, og for et par år siden begyndte vi at levere til Johs. Jensen Fiske & Muslingeexport A/S på Jegindø. Der fik vi i begyndelsen en bedre pris, og vi får for det, vi kommer med hos dem. Om der stadig er forskel i prisen, er jeg dog ikke klar over, siger Benny Andersen, der trods hæder fra Dagbladet Børsen to år i træk, stadig har begge ben solidt plantet på jorden.

- I praksis ændrer det ikke noget, det er business as usual med uforandret fiskeri. Det er heller ikke en ting, vi kan bruge f.eks i noget markedsføring, som andre virksomheder gør det. Men som sagt, det er dejligt at få et skulderklap, konstaterer Benny Andersen, der ene mand står for driften af fiskeriet med L 253 Laura.

- Der er kun mig, så jeg står selv for hele fiskeriet. Jeg har lidt hjælp til regnskaberne, men ellers klarer jeg det hele selv, siger Benny Andersen.

[caption id="attachment_14796" align="alignright" width="620"]benny2 L 253 Laura er blevet forlænget med tre meter[/caption]

Forlænget
L 253 Laura er lige nu godt i gang med efterårsfiskeriet, og det har set fornuftigt ud.

- Efterårsfiskeriet har været godt indtil nu og kødprocenten i muslingerne har været ok. Selvom vi fortsat kæmper med det tilbagevendende iltsvind i Limfjorden, det betyder, at der er for mange, der er døde, siger Benny Andersen, der ikke forventer, at hans selskab vil være på den prestigefyldte liste over gazellevirksomheder for tredje gang i træk til næste år. Men måske det sker igen længere ud i fremtiden. Benny Andersen har i år investeret i fartøjet med henblik på at være bedre rustet til fremtiden.

- Nej jeg tror jeg ikke, at vi er på listen igen til næste år. Der har været en del udgifter i år i forbindelse med, at fartøjet er blevet forlænget med 3 meter hos Villadsens Skibssmedie i Hantholm, siger Benny Andersen. Forlængelsen betød, at fartøjet har været på værft i 8 uger.

- Jeg kom derfor 14 dage senere i gang med fiskeriet end de andre, siger Benny Andersen, der nu har fået et fartøj, der kan laste en del flere muslinger end tidligere.

- Den kan nu laste omkring 60 tons. Før var det cirka 45 tons. Det er også brændstofbesparende, at vi kan have mere med ad gangen. Desuden gør forlængelsen, at arbejdsforholdene om bord bliver væsentlig forbedret, siger Benny Andersen, der med ombygningen føler sig godt rustet og ser optimistisk på fremtiden.

- Jeg tror ikke, at jeg behøver at tænke mere på større investeringer i ombygninger i min tid. Vi investerer jo i forventning om at fiskeriet vil være godt i fremtiden, og håber også, der kommer godt gang i søstjernefiskeriet, som vi også vil satse på, siger Benny Andersen.

 

 

 

 

 

 

Flere Nyheder