Fiskere efterlyser mandsmod hos politikere

De seneste udmeldinger om regulering af sæler og kompensation for sælskader efterlader fiskerne på Bornholm i et tomrum. Det slår formanden for Bornho
08 Sep 2015

De seneste udmeldinger om regulering af sæler og kompensation for sælskader efterlader fiskerne på Bornholm i et tomrum. Det slår formanden for Bornholms & Christianøs Fiskeriforening, Thomas Thomsen, fast over for Bornholms Tidende. Og han efterlyser mandsmod hos politikerne.

- Vi savner altså nogle politikere, der vil mande sig op og tør at sige, at vi skal have gjort noget ved det her problem, siger han.

- Der er rigtig mange af vores krog-og garnfiskere, der ikke kan forstå, at der ikke sker noget. Hvad vil man egentlig, spørger Thomas Thomsen med henvisning til, at fiskerne er fanget på mellemhånd - mellem på den ene side politikere der kun vil regulere og ikke kompensere og på den anden side politikere, der ikke vil regulere og afventer, hvad den anden part vil med kompensation.

Det er ikke i orden, mener Thomas Thomsen, der ud over politisk mandsmod slår fast, at der snart skal ske noget, hvis politikerne vil redde fiskeriet fra Bornholm.

Flere Nyheder