Fiskere er begejstrede for genåbning af brislingekassen

Danmarks Fiskeriforening PO høster nu frugten af mange, mange års hårdt og målrettet arbejde, når den såkaldte brislingekasse bliver genåbnet. Genåbni
28 jul 2017

Danmarks Fiskeriforening PO høster nu frugten af mange, mange års hårdt og målrettet arbejde, når den såkaldte brislingekasse bliver genåbnet. Genåbningen af “kassen” ud for den jyske vestkyst træder i kraft fra i morgen, lørdag den 29. juli.

I mere end 30 har området været lukket for målrettet fiskeri efter brisling i perioden fra den 1. juli til og med den 31. oktober i et område 30 kilometer ud fra kysten – fra Blåvand i syd til Hanstholm i nord. Lukningen har længe været en torn i øjet på fiskerierhvervet, der har presset på gennem de seneste mange år for en genåbning.

- Fiskerne langs hele den jyske vestkyst får gavn af åbningen – og det gælder særligt for de mindre og mellemstore fartøjer. De kan spare brændstof, fordi de ikke længere skal så langt væk for at fiske, men i stedet kan fiske lokalt, så det er en meget glædelig nyhed, siger administrerende direktør i Danmarks Fiskeriforening PO, Niels Wichmann.

Den ihærdige indsats fra Danmarks Fiskeriforening PO har blandt andet involveret DTU Aqua, der har tilvejebragt det videnskabelige grundlag via et meget konstruktivt samarbejde. Et videnskabeligt grundlag som EU ikke længere kan sidde overhøring, og som altså nu munder ud i en genåbning.

DTU Aqua har således tidligere konkluderet, at fiskeriforbuddet ikke er berettiget, da der ikke længere er problemer med bifangst i området. De resultater er siden blevet bakket op af Det Internationale Havforskningsråd, ICES.

Ophævelsen af brislingekassen følger en fælles henstilling fra EU-landene omkring Nordsøen. På den baggrund har EU-Kommissionen udstedt en såkaldt delegeret forordning, der suspenderer brislingekassen foreløbigt. Forordningen træder i kraft den 29. juli 2017.

 

Flere Nyheder