Fiskere klar med smagsprøver på fisk

Så er det lige om lidt, det gør løs med masser af smagsprøver på rødspætter, rejer, jomfruhummer og kulmule. Traditionen tro drager danske fiskere til
af Line Dalgaard Jensen
03 sep 2018

Så er det lige om lidt, det gør løs med masser af smagsprøver på rødspætter, rejer, jomfruhummer og kulmule. Traditionen tro drager danske fiskere til Aarhus d. 7-9. september for at tage del i Food Festival.

- Det handler om at få danskerne til at få øjnene op for fiskernes råvarer, herunder den høje kvalitet dansk fanget fisk har. Vi vil gerne have danskerne til at spise dansk fanget fisk oftere, siger Ivan Krarup Jensen  fra Danmarks Fiskeriforening PO, der står som arrangør af fiskeriforeningens del af Food Festival.

I år er  fiskere fra Hvide Sande, Skagen, Strandby og Hirtshals med til den støre fødevareudstilling på Tangkrogen i Aarhus.

Et tilløbsstykke
Og det plejer at gå ganske godt, når fiskerne serverer deres lækkerier. Food Festival har siden begyndelsen i 2012, hvor DFPO også var med, vokset sig til at være et stærkt udstillingsvindue for dansk fiskeri. Med over 30.000 besøgende, og uddeling af op mod 10.000 smagsprøver på fisk er det et tilløbsstykke.

- Mange kommer igen år efter år for at smage fisken. Og de gratis smagsprøver, som fiskerne står og tilbereder, skaber ofte lange køer, siger Ivan Krarup Jensen og påpeger, at mens de venter er der rig lejlighed til at få en snak om fiskeriet:

- Food Festival er også med til, at den almindelige dansker får en større viden og forståelse for fiskerierhvervet, og den værdi erhvervet skaber. Fiskerne er stolte af deres erhverv og vil gerne fortælle om det, de går og laver til daglig.

Markedsføring i hele landet
Food Festival er sammen med Fiskens Dag i København d. 15. september de to største begivenheder på året, hvor Danmarks Fiskeriforening møder danskerne. Og de foregår begge i september måned.

Udover de to arrangementer er danske fiskere også med til at markedsføre og promovere fisken overfor danskerne i løbet af sommeren i både Hirtshals, Thyborøn m.fl.:

Flere Nyheder