Fiskere kom på museum

[caption id="attachment_17449" align="alignleft" width="279"] Ny udstilling i Esbjerg. Foto: Claus Kirkegaard[/caption] For 50 år siden, da Esb
af Line Dalgaard Jensen
26 apr 2018

[]

For 50 år siden, da Esbjerg by og havn fyldte 100 år, gav byen sig selv en gave i form af Fiskeri- og Søfartsmuseet, som tirsdag d. 24. april indbød til dobbelt fejring. Ud over 50 års jubilæum var det også tid til at åbne en helt ny udstilling på museet.

"Danmarks Vildeste Fiskereventyr" hedder udstillingen, som er en flot fortælling både af og om fiskerne og fiskeriet i løbet af de 150 år, byen har eksisteret.

De 76 portrætter og fortællinger fra tidligere Esbjerg-fiskeres oplevelser på havet går tæt på og viser, hvordan livet som fisker har været i Esbjerg i en periode, hvor fiskeriet oplevede et kæmpe boom.

 

[]

Roser fra de portrætterede fisker
Og selv om de portrætterede fiskere har nået pensionsalderen for de flestes vedkommende, var der mødt rigtig mange af dem frem til åbningen af udstillingen.

72-årige Harald Ibsen er en af de portrætterede fiskere på udstillingen, og han var godt tilfreds med, hvordan det hele var blevet sat sammen.

- Det er jo desværre ved at være slut med fiskeri i Esbjerg. Det har de fleste her det nok også fint med efterhånden. Men udstillingen er god, for den viser det, der har været med til at bygge byen. Den store fremgang og udvikling, som Esbjerg har været igennem, er helt sikkert fiskeriets og fiskernes fortjeneste, lød det fra Harald Ibsen.

Kø ved talerstolen
Til en god festdag hører der også taler og talere, og det skortede det heller ikke på til åbningen. Gennemgående temaer i alle fire taler var glæde og taknemmelighed.

Glæde over at se så mange fremmødte til åbningen af en ny udstilling, som fortæller om en væsentlig periode i Esbjergs forholdsvis korte historie. En glæde over, at den gave, som byen gav sig selv for 50 år siden, stadigvæk giver tilbage til byens borgere. Taknemmelighed over, at så mange mennesker har bidraget til, at den nyeste udstilling nu er på plads.

- Kunne jeg overhovedet være bekendt at spørge dem om forskellige ting om deres liv? Ragede det os? Det gjorde det heldigvis, og det er dejligt, at så mange af jer er dukket op i dag, lød det i Søren Byskovs tale til åbningen af udstillingen "Danmarks Vildeste Fiskereventyr".

 

Flere Nyheder