Fiskere kræver regulering af sæler

De danske erhvervsfiskere gjorde allerede for år tilbage opmærksom på, at de havde problemer med den øgede bestand af især gråsæler. Problemet er tage
13 maj 2016

De danske erhvervsfiskere gjorde allerede for år tilbage opmærksom på, at de havde problemer med den øgede bestand af især gråsæler. Problemet er taget til for erhvervsfiskerne, og det fik formanden for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen, til at tage problemet op, da han afleverede sin mundtlige beretning på organisationens generalforsamling fredag på Hindsgavl Slot ved Middelfart.

- Hvis man følger den politiske debat er der tilsyneladende nogen der tror, at hvis et emne er ude af fokus, så er det glemt, eller problemet er løst. Men det er det ikke, lød det fra formanden, der tilføjede:

- Derfor må jeg desværre atter engang kræve både en politisk og reel indsats omkring sælproblemerne.

Svend-Erik Andersen gentog således fiskernes krav. Det er en midlertidig kompensation for de skader, som sælerne påfører fiskerne – både i form af skader på fangst og skader på fiskergrej. Dertil kommer, at fiskerne står fast på, at der skal ske en egentlig regulering af sælbestanden.

- Er det nok, at den danske minister sender et brev til sin svenske kollega af typen:” Vi må gøre noget ved det” og så er tilfreds med ikke at få et svar. Nej – sælbestanden skal reguleres, sagde Svend-Erik Andersen.

Sæler hærger især fiskerne i Østersøen omkring Bornholm, men også omkring Sjælland og Fyn er der problemer, ligesom der også er sæler, der forvolder skade på fangst og grej langs kysterne af Jylland.

 

 

 

Flere Nyheder