Fiskere og forskere skal have en bedre dialog

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen slog på fiskerikonferencen ”Fiskeri for fremtiden” til lyd for, at der skal være en bedre dialog mellem
26 nov 2016

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen slog på fiskerikonferencen ”Fiskeri for fremtiden” til lyd for, at der skal være en bedre dialog mellem fiskere og forskere, end tilfældet er her og nu. I hans øjne er det en nødvendighed for begge parter, men også noget, der vil give en bedre rådgivning for fiskerne.

- Det nytter ikke, at man som fisker tænker: De der forskere er fuldstændig ubegavede og de render rundt i en osteklokke, så dem skal vi ikke have noget med at gøre. For det skal vi, og desto større forståelse for fiskernes hverdag og det, der sker på havet, desto bedre biologisk rådgivning får vi, lød det fra ministeren, der tilføjede:

- Derfor har jeg også sagt til DTU Aqua, at det er vigtigt, at de er tilstede rundt omkring i landet, ligeså vel som jeg har sagt til jer i fiskerierhvervet, at det er vigtigt, at I er tilstede med dem.

I samme ombæring pegede han på, at det i hans øjne er vigtigt for fiskerierhvervet at opbygge sin egen forskningsbaserede viden. Han lavede en sammenligning med landbruget og deres forskningscenter; SEGES, og talte for, at det kunne være vejen frem for fiskeriet.

- Det er vigtigt for jer med en viden, der faktisk kan anvise løsninger på nogle af de udfordringer, som man står overfor, sagde ministeren.

Flere Nyheder