Fiskere stemmer blåt

Fiskere stemmer – sammen med landmænd og ansatte inden for skovbrug – blåt. Det fremgår af en vælgeranalyse, der er udarbejdet af professor Søren Risb
17 Mar 2015

Fiskere stemmer – sammen med landmænd og ansatte inden for skovbrug – blåt. Det fremgår af en vælgeranalyse, der er udarbejdet af professor Søren Risbjerg Thomsen for Altinget.dk. Analysen ser på, hvordan partiernes såkaldte ”sociale profiler” har set ud siden det seneste valg til Folketinget i 2011.

Ifølge analysen er der slet ingen tvivl om, hvor selvstændige inden for kategorien ”Landbrug, skovbrug og fiskeri” sætter deres kryds. Langt størstedelen – 63,4 procent – stemmer på Venstre, mens Dansk Folkeparti får næst flest stemmer med 14,1 procent. Herefter følger Liberal Alliance med 9,6, procent – et par procent mere end der vil sætte kryds ved Konservative.

Såvel Radikale som SF får slet ingen kryds, mens det regeringsbærende parti, Socialdemokraterne, må tage til takke med blot 1,2 procent af stemmerne. Det er faktisk færre end både Enhedslisten – 2,7 procent – og Kristen Demokraterne med 1,7 procent.

Analysen er lavet på baggrund af omkring 200.000 Gallup-interviews, der er udført i perioden fra valget i september 2011 og frem til årsskiftet. Det vil sige, at udviklingen indenfor de seneste måneder ikke er med i den samlede analyse.

Flere Nyheder