Fiskere stopper af mange årsager

”Jeg overvejede det i nogle år – det blev alt sammen mere og mere surt, men det var ikke med glæde, at jeg stoppede, da jeg er glad for at være fisker
19 jun 2015

”Jeg overvejede det i nogle år – det blev alt sammen mere og mere surt, men det var ikke med glæde, at jeg stoppede, da jeg er glad for at være fisker”.

Sådan lød det fra en af deltagerne i den undersøgelse, som Center for Maritim Sundhed og Samfund, SDU Esbjerg, har stået bag omkring årsagerne til ophør i fiskeriet.

22 fiskere, der ikke længere er i erhvervet, har bidraget til rapporten. De blev blandt andet spurgt til, hvad der havde stor betydning for deres beslutning om at holde med fiskeri. I deres svar ses en meget stor og kraftig grund til ophør at være indtjening og økonomi.

Ikke færre end ni af de 22 fiskere nævnte, at økonomien havde stor betydning for beslutningen, og her er der fokus på de lave fiskepriser.

”Indtjeningen slog ikke til - fiskepriserne faldt og driftsomkostningerne i forbindelse med fiskeriet var for høj. Det resulterede i tvangsauktion, da banken ikke ville give lån”, lød det fra en af de ophørte fiskere.

Læs mere i Fiskeri Tidende, der udkommer lørdag den 20. juni.

Flere Nyheder