Fiskere var samlet i Hvide Sande

[caption id="attachment_11871" align="aligncenter" width="886"] Steen Davidsen fortalte nyt fra Hvide Sande Havn til de mange fremmødte til Vestjysk B
03 dec 2015

[caption id="attachment_11871" align="aligncenter" width="886"]VB møde Steen Davidsen fortalte nyt fra Hvide Sande Havn til de mange fremmødte til Vestjysk Banks fyraftensmøde i Hvide Sande.[/caption]

Hvornår er der ansøgningsfrist for EU-tilskud til fiskerierhvervet ? Hvilke tilskudsmuligheder er der ? Hvad koster det at lande fisk i Hvide Sande Havn?

Over 50 fiskere, advokater, revisorer og andre interessenter indenfor fiskerierhvervet var samlet til fyraftensmøde fredag eftermiddag hos Vestjysk Bank i Hvide Sande. Her fik de svar på mange spørgsmål om blandt andet de nyeste tilskudsregler, discard-regler og fremtidens planer for havnen i Hvide Sande fra fiskerikonsulent Bent Bro fra Thyborøn, adm. direktør Niels Wichmann fra Danmarks Fiskeriforening PO og havnechef Steen Davidsen.

Jan Mathiasen, skipper på RI 433 Emmalie fra Hvide Sande, fik mange gode informationer med sig hjem.

- Det er svært at holde styr på alle de nye tilskud, ansøgningsfrister og regler. Derfor er det rart at få et overblik fra fagfolk, som kender reglerne. Det var selvfølgelig informationer, som jeg selv kunne have opsøgt – men det får jeg bare ikke gjort. Det var en rigtig god eftermiddag, siger Jan Mathiasen.

Marie Øgendahl, afdelingsdirektør i Vestjysk Bank Hvide Sande, er også godt tilfreds med eftermiddagen.

- Det giver mening for os at arrangere et fyraftensmøde som dette. Vi er jo en lokal bank, som gerne vil fiskeriet, og det får vi vist på sådan en dag som denne. Det er ikke kun fiskerne, som bliver klogere – det gør vi også selv. Og det er vigtigt for begge parter - både fiskerne og os i banken - at vi taler samme sprog og forstår hinanden, understreger Marie Øgendahl.

- Jeg synes, banken viser en interesse i mit fag. Det er flot gjort af Vestjysk Bank, siger Jan Mathiasen.

 

 

Flere Nyheder