Fiskere vil fange fjæsing til konsum

Fiskerne fra Strandby har sammen med Danmarks Fiskeriforening PO sendt en anmodning til NaturErhvervstyrelsen om at få igangsat et forsøgsfiskeri på f
11 dec 2015

Fiskerne fra Strandby har sammen med Danmarks Fiskeriforening PO sendt en anmodning til NaturErhvervstyrelsen om at få igangsat et forsøgsfiskeri på fjæsing. Fiskerne mener, at de kan lande fjæsing til konsum, men det kræver, at maskestørrelsen sættes ned, og at fiskerne får nogle fastsatte mængder at fiske på.

Det er flere henvendelser fra opkøbere, der efterlyser fjæsing til konsum. Det kræver, at landingerne kommer til at består af større fisk end i dag, og derfor argumenterer fiskerne for, at maskestørrelsen skal sættes ned til 50 mm.

Fiskerne mener, at et forsøgsfiskeri vil kunne afdække mulighederne i forhold til at kunne drive et mere effektivt fiskeri, samt afsætte en større del af de fjæsinger der fanges til konsum.

”Det helt afgørende er, at landingerne på samme tid kan landes til både industri og konsum, hvilket udgør grundlaget for et rentabelt fiskeri, ” skriver fiskerne til NaturErhvervstyrelsen og summerer anmodningen op.

”For at undgå et mængdemæssigt ureguleret fiskeri vil Danmarks Fiskeriforening PO gerne foreslå, at der i første omgang afsættes en forsøgsmængde på 800 tons, med mulighed for forøgelses, hvis fiskeriet som forventet udvikler sig positivt, ” konkluderer man i anmodningen.

 

Flere Nyheder