Fiskerformand er tilfreds med ny rådgivning for tunger

Fiskerne har i lang tid været fuldstændig uforstående for, hvordan forskerne har rådgivet om tunger i Kattegat og Skagerrak. Men nu er rådgivningen ko
28 nov 2015

Fiskerne har i lang tid været fuldstændig uforstående for, hvordan forskerne har rådgivet om tunger i Kattegat og Skagerrak. Men nu er rådgivningen kommet tilbage på virkelighedens spor med en rådgivning på 379 tons for 2016 – markant højere end rådgivningen for i år, der endte med en kvote på bare 90 tons.

- Det er jo det, vi har sagt hele tiden, at der var de store mængder. Det beviser, at vi, der til dagligt tager på havet for at fiske, har føling med det, der er under havoverfladen, siger Per Skødt Hansen, der er formand for Udvalget for Kystnært Fiskeri i DFPO og samtidig formand for Bønnerup Fiskeriforening.

Han understreger vigtigheden af, at kvoten på tunger kommer op af hensyn til fiskernes økonomi.

- En tungekvote på 379 tons redder ikke verden, men den giver lidt luft i økonomien og mulighed for en større fleksibilitet i fiskeriet, siger Per Skødt Hansen.

Han håber også på, at en markant øget kvote vil påvirke lejepriserne til det bedre.

- Sidste år lå den på 15 til 20 kroner kiloet. I år ligger den oppe på 30 til 35 kroner, så er der ikke meget tilbage, når du får 50 kroner kiloet, siger Per Skødt Hansen.

Læs også "DFPOs arbejde for en højere tungekvote bærer nu frugt".

Flere Nyheder