Fiskeri har fået Amalie-Benjamin til Skagen

Med kendingsbogstav A 59 hører Amalie-Benjamin egentlig hjemme lidt længere nede i landet. Helt bestemt Øster Hurup, men torsdag eftermiddag skvulper
af Line Dalgaard Jensen
20 dec 2018

Med kendingsbogstav A 59 hører Amalie-Benjamin egentlig hjemme lidt længere nede i landet. Helt bestemt Øster Hurup, men torsdag eftermiddag skvulper fartøjet rundt norden for Skagen – og skipper er faktisk også flyttet fra Hadsund nær Øster Hurup til netop Skagen:

- Jeg skal lige have et slæb mere, og så er det hjem til Skagen. Vi flyttede hertil fra Hadsund i august i år, for vi bliver jo nødt til at være, hvor fiskene er, siger skipper Kenneth Buus Skovgaard, som gennem årene har fisket en del fra Skagen.

Fiskeriet i Øster Hurup var ikke noget at skrive hjem om, så han kørte frem og tilbage mellem byerne:

- Men på den her måde, er det lettere at få familielivet til at fungere samtidig med, at fiskeriet også er godt, siger han.

Og fiskeriet omkring Skagen er han rigtig fint tilfreds med. Især de sidste 14 dage har fået smilene frem. Mængderne af fisk er ikke nødvendigvis de største, men til gengæld er priserne på jomfruhummer, som han trawler efter, helt i top.

Kenneth Skovgaard Buus fanger også rødspætter og torsk, og hvad der ellers byder sig. Han er ene mand på A 59 Amalie-Benjamin og tager gerne ud og hjem samme dag.

I dag har han fanget ca. 100 kg torsk og rødspætter - og så fik han fint besøg af Fiskerikontrollen. De var hurtigt væk igen uden anmærkninger, så Kenneth Buus Skovgaard kan komme i gang med det sidste slæb.

- 100 kg var lidt for lidt. Jeg vil da godt have det dobbelte. Så nu slæber jeg igen, inden jeg sejler ind til juleferie, siger han, men det bliver kun en kort juleferie, hvis der også skal fanges en nytårstorsk eller to:

- Jeg regner med, at jeg skal ud igen 3. juledag. Hvis vejret er fint, så prøver jeg.

Flere Nyheder