Fiskeri og landbrug fylder i Nordjylland

Fiskeri og landbrug er fortsat en meget markant del af erhvervslivet i Nordjylland. Ifølge en undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer finder 15 proc
09 dec 2015

Fiskeri og landbrug er fortsat en meget markant del af erhvervslivet i Nordjylland. Ifølge en undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer finder 15 procent af den totale beskæftigelse i Nordjylland sted i den såkaldte Fødevareklynge – de primære erhverv som fiskeri og landbrug samt den afledte beskæftigelse.

Der er naturligvis forskelle på, hvor stor betydning fiskeri og landbrug har i de forskellige dele af Nordjylland. Den største betydning er der typisk i ”yderområderne”, der bliver betegnet som langt fra større byer, med ringe økonomisk aktivitet og færre muligheder for beskæftigelse. Det skriver Nordjyske.

I Nordjylland er Thisted, Vesthimmerland, Morsø samt Læsø kommuner defineret som yderkommuner, og i de kommuner er afhængigheden af fiskeri og landbrug over 15 procent. For Læsø gælder det fx, at hver fjerde borger har et direkte eller indirekte arbejde i Fødevareklyngen.

Flere Nyheder