Fiskeriet drukner i landingserklæring og mudderkast

Formand for Hals Fiskeriforening, Allan Åbenhus Nielsen, vil gerne være positiv, når han ser tilbage på Hals-fiskeriet, men i 2017 har det været svært
af Line Dalgaard Jensen
22 mar 2018

Formand for Hals Fiskeriforening, Allan Åbenhus Nielsen, vil gerne være positiv, når han ser tilbage på Hals-fiskeriet, men i 2017 har det været svært. Rigtig svært.

- Ikke på grund af fiskeriet, men på grund af det politiske røre, der har været, lød det fra formanden til årets generalforsamling.

På den positive side er der nemlig landet godt med fisk og hummere i Hals. Allan Åbenhus Nielsen glæder sig over de store forekomster, og at priserne har været stigende. Over en bred kam har det været et godt år for Hals-fiskerne, og det afspejles i foreningens regnskab.

Desværre har formanden svært ved at glæde sig over det. Priserne på jomfruhummer er nemlig faldet en smule, mens oliepriserne er steget – og nå ja, så drukner det gode fiskeri i konflikter og problemer.

- Igen i det forløbne år har vi fået trukket en masse nye bureaukratiske restriktioner ned over hovedet. Det seneste er landingsopgørelsen, som nok desværre får den effekt, at vi mister to både fra vores havn, fortalte Allan Åbenhus Nielsen:

 

Samtidig har den megen omtale af dansk fiskeri i medierne også fundet vej til Hals. Her er hverken såkaldte ”kvotekonger” eller ”Gutterne på kutterne”, men Allan Åbenhus Nielsen er godt træt af debatten. Den ene er ikke bedre end den anden ifølge formanden. ”Gutterne på kutterne” fremhæver sig selv på bekostning af andre, og i sidste ende bliver den almindelige fisker til syndebukken.

- Hvorfor skal der være alt det mudderkasteri? Vi lever alle af at fiske, og vi kan godt lide at fiske. Lad os nu få lidt arbejdsro, lyder opfordringen fra Allan Åbenhus Nielsen.

Flere Nyheder