Fiskeriet efter helt har brug for støtte

[caption id="attachment_5548" align="alignright" width="269"] Heltfiskeriet i Ringkjøbing Fjord er i frit fald[/caption] Fiskeriet i Ringkøbing Fjo
13 jan 2015

[caption id="attachment_5548" align="alignright" width="269"]Helt Heltfiskeriet i Ringkjøbing Fjord er i frit fald[/caption]

Fiskeriet i Ringkøbing Fjord efter helt går stærkt ned ad bakke. Sidste år var fiskeriet historisk lavt. Her blev der kun fanget  19 tons til en værdi af 720.000 kroner. Det er langt fra fiskeriet i 2013, hvor der blev landet 88 tons til en samlet bruttoomsætning på godt to millioner kroner. Det viser tal Fiskeri Tidende, har trukket ud fra natur NaturErhvervstyrelsens afregningsregister. Fiskerne beder derfor om støtte til helten.

Tilbagegangen i fiskeriet efter helt har den konsekvens, at indtægterne der finansierer Heltklækkeriet Ringkøbingfjord er på et lavpunkt. Fiskerne betaler nemlig en afgift til drift af klækkeriet, af de indtægter de får ved salg af helt. Det kan betyde, at klækkeriet må ophøre på et tidspunkt.

- I dag har Heltklækkeriet ikke kun historisk betydning, men er stadig meget vigtig for fiskeriet i fjorden. Igen i år har vi haft en dårlig årgang af helt. Der er fare for, at foreningen må ophøre indenfor en kort årrække, da vores pengekasse vil være tom, siger Alex Hansen, der er formand for Bork Havns Fiskeriforening til Jyske Vestkysten.

Fiskerne rundt om Ringkøbing Fjord står bag en henvendelse til byrådet i Ringkøbing – Skjern kommune, hvor man beder om støtte til klækkeriet. Det er på dagsordenen i økonomiudvalget i denne uge.

Flere Nyheder