Fiskeriet efter søstjerner er åbnet igen

Efter en lidt sløj start i januar med omkring 350 tons søstjerner på 14 dage i Limfjorden er fiskeriet kommet godt efter det i februar, hvor fiskerne
16 feb 2017

Efter en lidt sløj start i januar med omkring 350 tons søstjerner på 14 dage i Limfjorden er fiskeriet kommet godt efter det i februar, hvor fiskerne har landet 100 tons eller mere om dagen.

- Det er gået rigtig fint her i februar, og de har fundet mange søstjerner i de otte dage, de har været i gang. Her fra den 1. februar har de landet 100 tons om dagen – nogle dage endda op til 130 tons, siger Viggo Kjølhede, formand for Foreningen Muslingeerhvervet.

I januar valgte foreningen at holde en pause i søstjernefiskeriet, da de første 14 dages fiskeri ikke havde givet de ønskede mængder.
- Vi valgte at indstille fiskeriet efter søstjerner i midten af januar, da mængderne ikke var så store. Hvorfor der ikke var så mange, er svært at sige. Måske har vejret været for dårligt i forhold til søstjernefiskeri. Men nu er der kommet meget mere gang i fiskeriet, og det er vi alle naturligvis glade for, siger Viggo Kjølhede.

Søstjernerne losses i havnene i Limfjorden – mest i Nykøbing Mors.

- Når søstjernerne landes vaskes de, renses og findeles, inden de bliver kørt til FF Skagen i Hanstholm til videre forarbejdning, siger Viggo Kjølhede.

Der er i ingen kvote på søstjernefiskeriet i Limfjorden – kun i Natura2000 områderne er der begrænsninger på, hvor mange søstjerner der må fiskes.

[]

 

 

Flere Nyheder