Fiskeriet efter sperling så småt ved at komme i gang

Sperling fiskeriet er så småt ved at komme i gang, og TripleNine i Thyborøn har over de seneste 10-14 dage modtaget fornuftige landinger af sperlin...
af Claus Kirkegaard
26 sep 2016

tobis-thyboroen-foraar-2013Sperling fiskeriet er så småt ved at komme i gang, og TripleNine i Thyborøn har over de seneste 10-14 dage modtaget fornuftige landinger af sperling.

- Hvis vi kigger august-september, har vi modtaget 1600 tons sperling, men vi har de seneste 10 dage set tre landinger med fornuftige størrelser og god kvalitet. Det kan så være med til at tage over fra brisling fiskeriet, som nok er ved at lukke ned, efter kvoten blev reduceret, fortæller direktør for TripleNine i Thyborøn, Peter Jensen til Fiskeri Tidende.

Han fortæller endvidere, at det er nogle fine sperling, de har modtaget, og at de regner med en del sperling landinger i slutningen af året.

- Vi satser på, at der kommer mange sperling i fjerde kvartal. Det er nogle fine, friske sperling, vi har modtaget på det sidste. Det hænger sammen med, at fangstrejserne ikke er så lange, hvilket er en fordel, når vi kigger på kvaliteten, siger Peter Jensen, som understreger, at TripleNine gerne tager imod, hvad fartøjerne end kommer med.

- I princippet er det lige meget, om det er brisling eller sperling. Der kommer fiskemel ud af begge arter. Olieudbyttet i brisling kan være lidt højere, men med de fine kvaliteter, vi har set i de seneste landinger, tager vi meget gerne imod sperling fra fartøjerne, siger Peter Jensen.

 

Flere Nyheder