Fiskeriet er ikke en del af Landbrugspakken

Landbruget er i søgelyset i forbindelse med sagen om Landbrugs- og fødevarepakken. Der har især været fokus på miljø- og fødevareminister Eva Kjer Han
19 Feb 2016

Landbruget er i søgelyset i forbindelse med sagen om Landbrugs- og fødevarepakken. Der har især været fokus på miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, men selv om fiskeriet hører til Eva Kjer Hansens ministerområde er fiskeriet på ingen måde involveret i affæren, da fiskeriet ikke er omfattet af Landbrugs- og fødevarepakken, lyder det fra administrerende direktør i Danmarks Fiskeriforening PO, Niels Wichmann, der konstaterer, at der blot stod, at fiskeriet skulle have et servicetjek.

- Vi undrede os da over, at vi ikke var omfattet af Landbrugs- og Fødevarepakken, når fiskeriet sammen med forarbejdningsindustrien bidrager kraftigt til den danske fødevareeksport, men derudover kan vi blot konstatere, at vi ikke kender til baggrunden for de tal, som er omdrejningspunktet i slagsmålet, siger Niels Wichmann.

Bekymring for havmiljøet

Landbrugs- og Fødevarepakken blev fremlagt kort før jul 2015, og den består blandt andet af en række lempelser for de miljøkrav, som landbruget skal leve op til i Danmark – primært i forhold til udledningen af kvælstof.

Såvel en række forskere som politikere fra oppositionen mener, at regeringen i sin Landbrugs- og fødevarepakke bevidst har underdrevet konsekvenserne af lempelserne, og det får DFPO til at bekymre sig.

- Vores medlemmer lever af, hvad de kan fange i havet, og hvis udledninger fra landbruget har en øget negativ påvirkning af havmiljøet, er det naturligvis noget, der bekymrer os. Vi er som organisation modstander af alle tiltag, der forringer det gode vandmiljø, som vi har opnået i Danmark, siger Niels Wichmann.

Flere Nyheder