Fiskeriet er med til at sikre troværdig biologisk rådgivning

På generalforsamlingen i dag i Danmarks Fiskeriforening PO understregede formand Svend-Erik Andersen, at troværdig biologisk forskning og rådgivni
04 maj 2018

På generalforsamlingen i dag i Danmarks Fiskeriforening PO understregede formand Svend-Erik Andersen, at troværdig biologisk forskning og rådgivning er en nødvendig forudsætning for fiskeriets udviklingsmuligheder.

”En ting har vi altid været enige om – at datagrundlaget skal være i orden, før vi kan få en optimal rådgivning fra forskerne”, sagde Svend-Erik Andersen.

Vi er et stolt erhverv - læs mere

I sin beretning påpegede Svend-Erik Andersen derfor på nødvendigheden af, at fiskerierhvervet og de enkelte fartøjer påtager sig sit ansvar og bidrager så godt som muligt til dataindsamling.

”Den biologiske forskning og rådgivning er grundlaget for vore fiskemuligheder. Derfor har vi også biologer ansat og bidrager til forskningen på forskellig vis. Vi bidrager med oplæg til, hvad der skal undersøges, vi medvirker direkte i forskningsprojekter. og vi har sammen med DTU Aqua et Fisker-Forsker projekt kørende, hvor det er målet, at vi forstår hinanden bedre og dermed får bedre forskning og rådgivning som resultat”, sagde Svend-Erik Andersen.

Flere Nyheder