Fiskeriet holder liv i skibsværft

Skibsværftet Orskov Yard i Frederikshavn er glade for, at det lige nu er gode tider i fiskeriet – især fiskeriet med industritrawlere. Det holder neml
07 dec 2016

Skibsværftet Orskov Yard i Frederikshavn er glade for, at det lige nu er gode tider i fiskeriet – især fiskeriet med industritrawlere. Det holder nemlig gang i hjulene hos værftet, der ellers traditionelt har gjort sig meget indenfor offshore, hvor der som bekendt er trange tider.

– Faktisk har de store industritrawlere fyldt pænt henover kalenderåret. Det er et marked, vi altid har været i, men i de her år går det godt for fiskeriet. Det mærker vi på mængden af større reparations- og ombygningsopgaver af især de store grønlandske trawlere, fortæller Lars Fischer, teknisk- og salgsdirektør hos Orskov Yard, til magasinet Søfart.

Værftet i Frederikshavns baserer sig hovedsageligt på reparation af fartøjer – det gør de fleste dansk værfter – og her har man i mange år haft den norske offshore-industri som ”hovedleverandør”. Men der er blevet længere og længere mellem opgaverne, lyder det fra Orskov Yard.

- Tidligere lå her ofte flere offshoreskibe, men kigger jeg ud af vinduet nu i dag, ligger her to trawlere, en sandpumper, et tørlastskib og kun et enkelt supplyskib, siger Lars Fischer til magasinet Søfart.

Orskov Yard i Frederikshavn har en grundstamme af ansatte på omkring 160 timelønnede og 35 funktionærer. På travle dage bliver antallet dog nemt fordoblet.

Flere Nyheder