Fiskeriet lå stille et døgn

[caption id="attachment_4559" align="aligncenter" width="620"] L 249 Vestfart (tidligere FN 226 Andrea Klitbo)[/caption] - Det er lidt udfordrende
14 nov 2015

[caption id="attachment_4559" align="aligncenter" width="620"]FN 226 Andrea Klitbo jan 2012 (2) L 249 Vestfart (tidligere FN 226 Andrea Klitbo)[/caption]

- Det er lidt udfordrende i øjeblikket på grund af vejret og meget strøm, men ellers ligger vi og fisker efter lidt forskelligt – primært torsk og havtaske. Der må gerne komme mange havtasker med op, da der er gode priser på dem lige nu. Vi ligger enten i engelsk farvand eller nord for 59 grader. Hvis vi kommer længere ind, er der mange sej, og dem vil vi godt spare lidt på i øjeblikket, hvis kvoten skal holde året ud, fortæller skipper Brian Larsen om bord på L 249 Vestfart, da Fiskeri Tidende får fat i ham til en snak om fiskeriet her og nu.

Den store trawler håber på lidt godt fiskevejr de næste døgn, så der kan blive fisket lidt igen efter et døgn uden det store fiskeri.

- Vi har ligget stille knap et døgn på grund af vejret, så nu kommer der forhåbentlig nogle dage med godt fiskevejr – det håber vi i hvert fald på. Vi er normalt ude 7 dage og så hjem igen, men det betyder ikke det store, hvis vi skal blive ude til mandag, hvis vi får godt fiskevejr, så nu må vi se, siger Brian Larsen.

I denne omgang er der fire mand om bord på L 249 Vestfart. Der plejer at være en mere med, men ikke lige i denne omgang.

- Vi plejer at have en lærling med. Vi har to lærlinge, som skiftes til at tage med ud - 14 dage ude og 14 dage hjemme. Det har vi fundet ud af fungerer godt, når de skiftes. Ellers kan de godt køre lidt sur i det, men på denne måde kan vi bevare deres entusiasme, så de virkelig er klar til at tage ud, når det er deres tur igen. Vi har lige fået en ny lærling, men han skulle have noget barnedåb overstået, så derfor sprang han lige over denne omgang, siger Brian Larsen.

Flere Nyheder