Fiskeriet skal have færre regler

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen vil sætte en stopper for de regler, der i dag er både uhensigtsmæssige og unødige for dansk fiskeri. Og hun
10 sep 2015

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen vil sætte en stopper for de regler, der i dag er både uhensigtsmæssige og unødige for dansk fiskeri. Og hun vil indlede et samarbejde med fiskeriet om, hvilke regler der skal væk.

- Der er brug for at rydde op i reglerne, og Danmark skal ikke gå længere i reguleringen, end det er nødvendigt, siger ministeren, der vil åbne dialogen med fiskeriet i forbindelse med et debatarrangement i Aalborg torsdag formiddag.

- Fiskeri er meget vigtigt, og EU-lovgivningen og den nationale lovgivning på fiskeriområdet er ganske omfattende. Jeg vil hjælpe fiskerne og fjerne overflødige, nationale regler, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Debatmødet har vækst i fiskeriet og forarbejdningsindustrien i Danmark som det helt central emne, og ministeren har helt konkret bedt NaturErhvervstyrelsen om at indlede drøftelser med erhvervet for at finde frem til løsninger, der kan sætte en stopper for de generende regler.

I følge en pressemeddelelse peger ministeren selv på, at ”kigge nærmere på Reguleringsbekendtgørelsen for at se på, om administrationen kan lettes for bureaukrati”.

Debatarrangementet indledes kl. 10 på Aalborg Kongres & Kultur Center. Debatten forventes at løbe frem til klokken 12.

Se selve programmet til konferencen - Vækst i dansk fiskeerhverv - program 10. september 2015.

 

 

Flere Nyheder