Fiskeriet skal være en del af vækstpakken

  [caption id="attachment_12232" align="aligncenter" width="620"] Skagen Fiskeriforening holdt i dag generalforsamling.[/caption] Danmarks
22 Dec 2015

 

[caption id="attachment_12232" align="aligncenter" width="620"]Skagen Fiskeriforening holdt i dag generalforsamling. Skagen Fiskeriforening holdt i dag generalforsamling.[/caption]

Danmarks Fiskeriforening PO ville gerne have haft mere fokus på vækst indenfor fiskeriet i den fødevarepakke, Regeringen for nylig fremlagde.

- Vi havde håber fiskeriet var en større del af planen, konstaterede Svend-Erik Andersen på generalforsamlingen hos Skagen Fiskeriforening.

Men selvom fiskeri bør være med i pakken, og derfor arbejdes der videre med at få fiskeriet forbundet med vækst.

- Vi håber politikerne tager det op næste år. Vi tager det i hvert fald med, når vi skal mødes med Miljø- og Fødevareministeren i januar måned, fortalte Svend-Erik Andersen.

Han pegede på nogle af de områder, DFPO ser bliver taget op. En af dem er bedre finansiering af fiskeri. En anden er en bedre mulighed for generationsskifte. DFPO mener også, at støtten til investeringer i forbedringer på fiskefartøjer skal tilføres flere penge. Endelig er der også et par punkter med der vedrører det kystnære fiskeri.

- Vi vil gerne have en opdatering af havfradraget fra kystfiskere og en kompensation for sælskader, forklarede Svend-Erik Andersen.

Flere Nyheder