Fiskeriforhandlinger står i stampe

[caption id="attachment_10185" align="alignright" width="363"] - Spørgsmålet om kystfiskerordningen skal løses, før vi har en aftale, siger Simon Koll
05 dec 2016

[caption id="attachment_10185" align="alignright" width="363"]Simon Kollerup 2015 - Spørgsmålet om kystfiskerordningen skal løses, før vi har en aftale, siger Simon Kollerup.[/caption]

Forhandlingerne om det såkaldte ”servicetjek” af dansk fiskeri er tilsyneladende gået i stå. Sådan lyder meldingen fra to fiskeriordførere fra partierne uden for Regeringen; Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Ifølge Nordjyske er det manglende vilje fra Regeringens side til at lukke den del af forhandlingerne, der drejer sig om Kystfiskerordningen, som har sendt servicetjekket på sidelinjen.

- Spørgsmålet om kystfiskerordningen skal løses, før vi har en aftale, siger Simon Kollerup, der er fiskeriordfører for Socialdemokraterne til Nordjyske.

Den nuværende ordning for kystfiskerne udløber ved årsskiftet, og derfor haster det ifølge Kollerup med at få en samlet aftale på plads. Og han peger på – sammen med Dansk Folkeparti – at der skal ske ændringer i forhold til den nuværende ordning; blandt andet i forhold maksimum for fartøjernes længde.

- I dag er nogle af fartøjerne i ordningen små, moderne trawlere. Vi skal sikre en ordning, der tilgodeser det traditionelle kystfiskeri mere, siger han til Nordjyske.

Han mener også, at det også skal undersøges, hvordan fartøjer med kystfiskerstatus kan tilgodeses i en fremtidig kvotetildeling.

- Forhandlingerne er så langt, at vi er enige om de nødvendige tiltag for det " store fiskeri". Det kræver ganske lidt, at gøre noget for kystfiskeriet, men det vægrer man sig tilsyneladende ved, siger han til Nordjyske.

 

Flere Nyheder