Fiskeriformand er ærgerlig over ministerskifte

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens melding om, at hun træder tilbage som minister, betyder, at dansk fiskeri for sjette gang på seks år skal
27 Feb 2016

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens melding om, at hun træder tilbage som minister, betyder, at dansk fiskeri for sjette gang på seks år skal have en ny minister.

- Det er selvfølgelig en del af de politiske vilkår, at fiskeriet bliver udsat for mange ministerskifter, men derfor er det stadig ærgerligt for de danske fiskere, at de hele tiden skal lære nye ministre at kende og – ikke mindst – at nye ministre skal sætte sig ind i fiskeriets vilkår. Det vil vi gerne være foruden, siger formanden for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen. 

Læs også: Eva Kjer Hansen er trådt tilbage

Han peger på, at selve fiskeripolitikken er omfattende i sig selv, og at hele ressortområdet – fiskeri, landbrug, fødevarer og miljø – både er stort og kompliceret. Derfor tager det tid for en ny minister ikke blot at sætte sig ind stofområdet, men at også skaffe sig det overblik, der er nødvendigt for at kunne varetage politikken.

- Vi er nødt til at få en ny minister, der har erfaring med at drive politik og selvfølgelig også meget gerne med konkret erfaring fra fiskeripolitik. Der er hele tiden politiske udfordringer, og vi skal have en minister, der ikke blot sidder og nikker til, hvad der havner foran ham eller hende, men reelt kan handle og agere politisk, siger Svend-Erik Andersen.

Helt konkret skal den nye minister for området tage fat på at indfri det løfte, som regeringen selv er kommet med, da de fremlagde den omdiskuterede landbrugs- og fødevarepakke op mod jul 2015.

- I den forbindelse er fiskeriet blevet lovet et servicetjek. Det skal ske i foråret, og det forventer vi selvfølgelig, at regeringen lever op til – og at det derfor også bliver den første arbejdsopgave for en ny minister, siger Svend-Erik Andersen.  

Fiskeriet har ikke været direkte involveret i det politiske slagsmål, der har ført til, at der nu skal findes en ny minister. Men set fra fiskeriet har man i Eva Kjer Hansen haft en god minister.  

- Der er ingen tvivl om, at Eva Kjer Hansen så positivt på at sikre dansk fiskeri gode rammevilkår for at kunne drive et rentabelt og udviklingsorienteret erhverv. Hun har dog kun haft relativ kort tid, og derfor blev det ikke til så mange fingeraftryk fra hendes side, siger Svend-Erik Andersen.

 

 

Flere Nyheder