Fiskerikommuner vil have konsensus om dansk fiskeri

Otte Vest- og Nordjyske kommuner har i fællesskab sendt et opråb til politikerne på Christiansborg om at finde konsensus omkring fiskeripolitikken – n
24 jan 2017

Otte Vest- og Nordjyske kommuner har i fællesskab sendt et opråb til politikerne på Christiansborg om at finde konsensus omkring fiskeripolitikken – noget som kommunerne mener er fraværende i det nuværende politiske klima, hvor et flertal udenom Regeringen har indgået en politisk aftale om dansk fiskeri.

- Vi har sammen med fiskerierhvervet en meget klar forventning om, at partierne bag fiskeriaftalen snarest muligt sammen med regeringen får genetableret en sammenhængende og positiv udvikling for fiskerierhvervet, lyder den klare opfordring således fra de otte kommuner.

Kommunerne fremhæver tre elementer, der rent politisk skal arbejdes med og opnås konsensus omkring:

  • at den nationale fiskeripolitik kommer tilbage på et stabilt spor præget af bred politisk enighed.
  • at konsumfiskeriet straks i 2018 sikres den reelle opskrivning af kvoten, som skal kompensere fiskerne for at alle fisk, uanset størrelse, skal bringes i land, og som i øvrigt var stillet erhvervet i udsigt allerede i 2017.
  • at punkterne i den indgåede fiskeriaftale vedr. yderligere omfordeling til kysfiskerordningen og forlængelse af opsigelsesvarslet for IOK/FKA aftalen fra otte til 16 år implementeres i lovgivningen, så det giver størst mulig sikkerhed for kvoterettighederne, til gavn for mulighederne for at kunne finansiere erhvervsaktiviteter i fiskeriet.

[toggle title="De otte kommuner" state="open" ]Det er kommunenetværket Nordjysk Fiskerikommune Netværk samt Lemvig Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune, der står bag udtalelsen. Nordjysk Fiskerikommune Netværk består af seks kommuner: Thisted Kommune, Jammerbugt Kommune, Morsø Kommune, Hjørring Kommune, Frederikshavn Kommune samt Læsø Kommune.[/toggle]

Flere Nyheder