Fiskerikontrollen er måske klar til droneovervågning

Det skulle egentlig blot have været en testflyvning af en drone ved mundingen af Randers Fjord, men det endte med at bliver til en konfiskation af 56
25 Sep 2015

Det skulle egentlig blot have været en testflyvning af en drone ved mundingen af Randers Fjord, men det endte med at bliver til en konfiskation af 56 ulovlige ålefælder - og et ønske om snart at kunne bruge droner til at overvåge ulovligt fiskeri.

Det er vicefiskeriinspektør Claus Wille fra Fiskeriinspektorat Øst, der sammen med sine folk forleden måtte sande, at droner rent faktisk godt kan bruges til noget praktisk indenfor overvågning af ulovligt fiskeri.

- Vi var klar til at testflyve dronen ud for stenrevene ved Randers Fjords udmunding i Kattegat – tæt ved Udbyhøj. Ved den første overflyvning af området kunne fiskerikontrollørerne se konturerne af ålefælder liggende på det lave vand ved stenrevet, fortæller Claus Wille til Fiskeri Tidende.

Kontrollen fik båden i vandet, og få timer senere var der bjærget i alt 56 ulovlige ålefælder. Der var fanget 16 ål i fælderne, og de blev med det samme sat fri, mens sagen nu er meldt til politiet og vil resultere i en bøde på mindst kr. 7.500 kroner, konfiskation af fælderne, samt en frakendelse af retten til at fiske i op til ét år.

Claus Wille er ikke overraskende tilfreds med udfaldet af testflyvningen af dronen, og han mener bestemt, at droner bliver en del af den fremtidige overvågning fra Fiskerikontrollens side.

- Det var muligt at flyve over et lavvandet område, som vi normalt ikke kan kontrollere fra båden – og det lykkedes også for dronens kamera at stille skarpt på de ulovlige ålefælder, så fiskerikontrollørerne fik et hurtigt overblik på omfanget af det ulovlige fiskeri, siger han.

Flere Nyheder