Fiskerikontrollen samles i Kolding

Mandag var der officiel indvielse af det nye center i Kolding, hvor fiskerikontrollen for Sydjylland og Fyn nu er samlet. Indvielsen skete med hjælp f
08 dec 2015

Mandag var der officiel indvielse af det nye center i Kolding, hvor fiskerikontrollen for Sydjylland og Fyn nu er samlet. Indvielsen skete med hjælp fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, der både fik en rundvisning og lejlighed til at byde medarbejdere og andre velkommen til deres nye arbejdsplads.

Overfor især fiskerikontrollen lagde Eva Kjer Hansen i sin tale vægt på, at de ikke kun skal kontrollere, men i høj grad også vejlede fiskerne. Særligt pegede hun på, at det gælder for landingspligten, som fiskerne selv har meget opmærksomhed på.

- Og dér er det rigtig vigtigt, at fiskerikontrollørerne gør et godt stykke arbejde med at hjælpe fiskerne til at forstå og til at overholde de nye – og må jeg jo medgive – komplicerede regler om, hvordan de registrerer de forskellige fisk, de nu får med sig hjem, lød det fra Eva Kjer Hansen.

Ud over kontrollen kommer huset også til at huse fiskerimoniteringscentret samt den lokale jordbrugskontrol. Huset kommer således til at have 29 fiskerikontrollører, 30 jordbrugskontrollører, ni biler, tre både, en drone og kontroludstyr.

Flere Nyheder